Neem een ander kleurtje karton voor de voeten en handen van de Piet, als je een stukje karton dubbel doet, daar een paperclip aan, teken dan een voet en hand en knip 65 jaar korting ov deze uit, je hebt dan gelijk 2 voeten en handen.
Plak het laatste huis bovenop het gezicht van de Sint, met de punt naar boven, dit is de mijter.
Leg de mantel zo op tafel dat de omgevouwen en geplakte punt op tafel ligt, met de platte kant bovenaan en plak deze op het lijf van de Sint, plak hem niet helemaal bovenaan, maar ongeveer 1 cm lager.Leg de kranten op de tafel, zet de verf, het penseel en het bekertje water klaar.Maak van 2 verschillende kleuren stroken papier muizentrapjes voor de armen en benen van Piet.Plak 1 pietje zo op de wasknijper dat de arm van de Piet bedekt.En je kunt Piet op het raam van je slaapkamer plakken, dan houdt hij alles in de gaten voor jou.
Naar boven Knijppietjes: Wat heb je nodig: 1 A4 papier of karton, schaar, kleurpotloden of stiften, wasknijper, stevige lijm.
Vouw de lipjes alvast om (dit gaat handige als je eerst met een punt van de schaar over de lijn gaat) Vouw de lijnen langs de "zool" van de schoen naar binnen.
Klik op de plaat om de afbeelding groter te zien, print hem uit op stevig A-4 papier.
Knip ogen en een mond en plak deze op het hoofd van de Piet.
Naar boven Klimpiet : Wat heb je nodig: 3 keukenrollen, eierdoos, verf, goud papier of aluminiumfolie, stevig zwart papier, stoken rood en blauw papier, 4 grote paperclips, 4 splitpennen, een taartranden (in verschillende maten te krijgen bij.a.
Je kunt een draadje afhechten door deze aan een ander draadje aan de achterkant te knopen.Nu neem je een stukje touw en maak dit vast aan de strook karton, zodat je het schilderij kunt ophangen.Plak de armen en benen aan de koker (lijf) van de Piet.Maak een zak van zwart crêpepapier, doe er een paar pepernoten in (watjes of stukjes krantenpapier kan ook) en doe er een zwart touwtje omheen, zodat de zak dicht kan.Neem een strook papier, niet te dik.En je Piet is klaar.Even passen voordat je hem vastplakt.En je bent klaar om het spel te spelen.De hoed maak je van paars crêpe papier, door eerst een strook om het hoofd van de piet te passen.En je Pietje is klaar om te klimmen.Hier kun je alle aspecten van knutselen tegenkomen.Heb je ook én of meer fotos bij je vraag, stuur die dan naar dan plaats ik ze bij je bericht.( zie grondbeginselen vouwen ) Mantel: Neem het grote rode vouwblaadje.

Wanneer je 2 dezelfde kaartjes hebt omgedraaid mag je nog een keer.
Vouw aan de onderkant het vierkantje waar 1 pijl bij staat naar binnen (dit is het lipje van de schoen plak de puntjes met de X iets over elkaar.
Naar boven Verlanglijstje 2 : Wat heb je nodig: papier, printer, stiften of kleurpotloden.