Dit wordt uitgerold tot een rechthoekige lap die drie maal zo lang als breed is, en in vervolgens in drieën gevouwen tot een vierkant.
Leg matrix music maker de tweede plak bladerdeeg er bovenop.
We hebben ook een variant met.Vouw het lege derde over wbs maker het midden-derde en vouw de kant met de boter ook naar het midden.Dan blijft de boom wat steviger!Super makkelijk en lekker!Rol opnieuw plat (de deegrol rolt loodrecht op de plooi).
In een andere video maakt hij de ragout.
Het voordeel van het deeg per keer zowel de linker als de rechterkant over het midden te vouwen, is dat je minder keren moet uitrollen om evenveel lagen te maken als iemand die gewoon de linkerkant over de rechterkant vouwt.
Dit wil zeggen dat het gemaakt is door telkens een laag roomboter op een laag deeg aan te brengen, en het vervolgens te vouwen en uit te walsen.
Snijd het deeg in 3, rol 1 stuk plat uit tot 5 cm breedte en rol er rozijnen in door er niet te veel rozijnen op te strooien en ze met 1 keer te rollen wat in het deeg te duwen.
Hoe maak je bladerdeeg?Neem een grote kom en doe er de bloem met de suiker en het zout.Hierdoor worden meerdere lagen deeg en boter verkregen.Wel verschilt vaak het aantal getoerde lagen en de grondstoffen die men gebruikt voor het bladerdeeg).Nogmaals herhalen derde toer.Strooi er wat bloem over en onder, en rol met een deegrol terug uit tot een platte rechthoek.Doe de melk bij de bloem, 1 ei en 50 gram boter en meng met de hand tot een bol deeg.Neem het koude deeg terug uit de ijskast, verwijder de plastiekfolie, bebloem een werkvlak en rol het deeg plat met een deegrol tot een rechthoek.Strooi wat bloem uit op een werkvlak en begin hierop het deeg goed te kneden zodat de bloem al de melk kan opnemen en je 1 zacht deeg bekomt dat niet meer kleeft aan je vingers.

Het, franse woord mille-feuille beschrijft de structuur van bladerdeeg duidelijk (hoewel ietwat overdreven 'duizend laagjes'.
Hieronder nog een filmpje ter verduidelijking.