1.2.5 Spaghettipompoen Spaghettipompoen Een spaghettipompoen heeft een langwerpige eivorm en heeft vaak een gladde witte tot gele schil, soms met decoratieve groene strepen in de lengterichting.
Ons doe je een veel groter plezier met een tafel vol met lekkere hapjes om te delen met je tafelgenoten.
Doe alle groente bij elkaar op een brede ovenschaal of een bakplaat met bakpapier en rooster ze in ongeveer 25 tot 40 minuten zacht en gaar.Voor ons is het een vruchtgroente: plantkundig gezien een vrucht, in de keuken een groente.Recept 4: gegrilde flespompoen.Het is heel eenvoudig te bereiden, eigenlijk net voucher son of a tailor zoals soep maar dan voeg je simpelweg minder water toe.Bak de pompoen even in de oven, verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd 500 gram pompoen in stukjes en pel 1 flinke teen knoflook.Of laat het afkoelen en gebruik het in een salade.
Zoals we bij het kerstrecept voor de gevulde koolbladeren ook al zeiden: wij zijn niet zo van de zoveel-gangen-diners.
Snijd intussen een middelgrote flespompoen, circa 750 gram, in plakken van 1 tot 1,5 centimeter dikte.
Pompoenplanten zijn klimmers, waar courgettes meer bodembedekkers zijn.
Bestrijk de plakken met een klein beetje van de olie en grill ze ongeveer 5 minuten per kant of tot ze een mooi kleurtje hebben en zacht en gaar zijn.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes of dobbelsteentjes (circa 1x1x1cm en wok of roerbak zeepsop maken ze een minuutje of 4 tot 6 tot ze net zacht zijn.
Heb je een pompoen waarvan de pitten (bijna) rijp zijn?
Gooi ze dan niet zomaar weg.3.6 Bakken Wil je graag wat extra smaakmakers toevoegen, dan is bakken een uitstekende manier.Stukjes van gelijke grootte hebben plezierig genoeg ongeveer dezelfde kooktijd nodig.Recept 7: romige geroosterde pompoenpuree.Bij erg ribbelige schillen moet je gewoon wat smallere partjes maken.

Houd de kapjes apart.